TRKAČKI KLUB RUDAR

MURSKO SREDIŠĆE

NASLOVNA

 

Manuel Vurušić sudjelovao na Poreč Triatlonu

 

Poreč Triatlon održao se 13. listopada, 2019 godine u glavnom gradu hrvatskog turizma u Gradu Poreč. Poreč Triatlon je utrka na srednje dugom triatlonu koja u sebi sadrži tri različite sportske discipline: plivanje  1,9 km, biciklizam 90 km i trčanje 21 km. Glavni organizator utrke bio je Triatlon Klub Swiber u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča i Plavom lagunom.

Plivanje se održalo u jednoj od najljepših uvala, vožnja biciklom kroz istarske vinograde, a trčanje po Lungo mare. Preljepe i nezaboravne doživljaje utrke ostvarilo je 400 natjecatelja među kojima je sudjelovao član TK Rudra M. Središće, Manuel Vurušić.

Manuel je svoj prvi Half Ironman završio sa odličnim vremenom od 5 sati i 42 minute (plivanje 46 min, biciklizam 2 sata i 54 min i trčanje 1 sat i 55 min) i zauzeo 202  mjesto među prestižnim triatloncima.

Na putu do ostvarenja svojeg cilja velika psihička potpora bila mu je supruga Tamara, kao i njegov trener Pavao Vlahek.

Manuel je dokazao da se svi naši snovi mogu ispuniti, ako imamo hrabrosti da ih pratimo…

Manuel, iskrene čestitke na tvojem velikom uspjehu!

UTRKA U VUKOVARU

Međimurski policajci trčali za 97 stradalih i nestalih kolega u obrani Vukovara 

 

 

Trčanje - od napora do ugode

 

    Dugi niz godina skoro svakodnevno susretali smo ljude kako trče po cesti, u prirodi i uvijek si postavljali isto pitanje: Pa kako vam se da? Po kiši, po suncu, po zimi?... Sada godinu i pol dana kasnije isto tako možda netko misli i za nas. Tako je počela i naša priča o trčanju. Krenuli smo zajedno korak po korak, kilometar po kilometar. Prvi je bio najdulji i najteži, a sada svaki slobodni trenutak navlačimo tenisice i trčimo. Treniramo, provodimo vrijeme zajedno. Bodrimo jedno drugo i najvažnije uživamo u tome. Prva utrka istrčana je nakon nekoliko mjeseci sa relativno dobrim rezultatom za početnike. Prva medalja, iako samo za sudjelovanje bila je nagrada za svaki do tad istrčani kilometar i poticaj za dalje. Trenutno se ponosimo sa 32 istrčane utrke(cestovne, brdske i trail utrke) i ponosni smo vlasnici nekoliko medalja i pehara za pokoje osvojeno mjesto. Trčimo lige(polarna Prelog, Globetka, Cros liga Drava i liga Mursko Središće). Rezultati su sve bolji i bolji, a kilometri sve dulji i dulji. Svaka medalja oko vrata na ulasku u cilj neopisiv je osjećaj sreće i zadovoljstva. Za sada najdulja utrka bila je 13km, a do godine cilj nam je istrčati i prvi polumaraton. Uživamo u trčanju, puno smo naučili o tome. Upoznali smo puno divnih ljudi i stekli nova prijateljstva. Trčimo, ubrzavamo i naučili smo da nam snaga i izdržljivost dopuštaju nove i daleke kilometre.

NAJBOLJI OSJEĆAJ JE KADA KRENEŠ, UBRZAŠ KORAK, A NOGE, ZEMLJA, ZRAK I PUSTE MISLI STOPE SE U JEDNO!

Vlatka i Neven Horvat

 

naš facebook

 

10.10.2019.

Atletski klub „Varaždin", Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina i Grad Varaždin organiziraju „1. humanitarnu utrku grada anđela", za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize.

 

09.10.2019.

24 SATA IVANČICE
RUŽICA PAHOR: 'Sada kada znam svaki njezin kamen, svaki korijen, svako drvo samo mi se još više uvukla pod kožu' 

 

05.10.2019.

Održano je 6. kolo lige „Rudar“ M. Središće koje je bilo posvećeno Teu Škvorc iz Strahoninca. Teo boluje od rijetke bolesti, bolesti staklenih kostiju. Unatoč bolesti Teo je hrabri, mali sportaš koji se bavi plivanjem i osvaja državne medalje. Želja mu je jednog dana nastupiti na Olimpijskim igrama, a mi mu želimo puno uspjeha u ostvarenju svojih snova! Skupljeni dobrovoljni prilozi za Tea Škvorc bit će donirani Teu i njegovim roditeljima. Hvala svima koji ste sudjelovali u humanitarnom kolu lige.

Na 6. kolu lige „Rudar“ sudjelovalo je 133 natjecatelja. Na kraćoj stazi od 3100 m najbolji su bili Darko Okreša (individualac) i Ana Dobša (AK Međimurje). Na Dužoj stazi od 8000 m najbolji su bili Mladen Ignac (AK Međimurje) i Nada Siladi (AK Međimurje)


Zahvaljujemo se svim sponzorima, volonterima i medijima koji su pomogli da se liga održi!

Sponzori ovog kola lige:
Fortuna Agro Peklenica (Slavko Derk)
Pekara „Panis“ M. Središće
Dom za starije i nemoćne osobe „Ščavnićar“ Selnica
Grad M. Središće
Sobočan interijeri M. Središće
IAF M. Središće
Alpro „Šardi“ Selnica
Općina Selnica
Volonteri:
TK Rudar M. Središće, Crveni križ Čakovec, DVD M. Središće, Planinarsko društvo „Bundek“, Udruga sportske rekreacije „Sport za sve“ M. Središće, Murs-ekom M. Središće, gđa. Danijela Krobot, gđa. Sandra Kos, gosp. Josip Munđar, gosp. Josip Vinko, fotografi: Marko Kiš, Tin Tomanić.
Mediji:
eMeđimurje
Muralist
Radio 105
Nije važno koliko radimo već je važno koliko ljubavi unosimo u ono što radimo i koliko to darujemo drugima! Hvala svima!
TK Rudar M. Središće

 

 

UKUPNI POREDAK NAKON 6. KOLA

 

REZULTATI

 

FOTOGALERIJA

 

05.10.2019. SLIJEDI 6. KOLO LIGE RUDAR u 15 sati

 


 

04.10.2019.

Na ultramaratonu u Kranju Stanko Tuksar u 6 sata  istrčao 54km

 

Na ultramaratonu Slovenian 12 HOUR RUN u Kranju član TK Rudar M. Središće Stanko Tuksar postigao je odličan rezultat. U jakoj konkurenciji od ukupno 120 sudionika, od kojih je 69 trčalo utrku od 12 sati, a 51 utrku od 6 sati iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Finske, Italije, Poljske, Grčke, Portugala I BIH Stanko Tuksar zauzeo je odlično 13 mjesto i pretrčao 54,56 km u 6h.

 Od samog početka pripreme za utrku uz njega bio je njegov trener Pavao Vlahek. Osim što mu je pomogao u treninzima, bio mu je velika psihička potpora za vrijeme utrke. Uz Stanka bio je i grad M. Središće koji je bio sponzor utrke.

Stanko Tuksar bio je svjestan da će ovaj ultramaraton biti poprilično težak jer se održavao u srpnju kada vrijeme radi visokih temperatura nije naklonjeno trkačima. Tako je i bilo na dan utrke. Bilo je sparno, a poslijepodne je pala i kiša što je naravno utjecalo na rezultate trkača. Tako da je ova utrka predstavljala najteže ispite ne samo  fizičke nego i mentalne sposobnosti i izdržljivosti. Bez obzira na težinu utrke Stanko je hrabro kročio u jednu od najtežih utrka u njegovoj trkačkoj karijeri, stoga smo jako ponosni na njega i od srca mu čestitamo!

 

15.09.2019.


Nakon održanih 5. kola Lige Rudar 2019. u ukupnom poredku na 8.0 km u ženskoj konkurenciji vodi Alenka Horvat (AK VARAŽDIN), u muškoj Davor Petek (AK MEĐIMURJE). Na 3.1 km u ženskoj konkurenciji vodi Anja Jambrešić (AK MURSKO SREDIŠĆE), a u muškoj konkurenciji vodi Ilija Vabec (TK RUDAR).

 

Ukupni rezultati nakon 5. kola lige Rudar 2019. godine

 

14.09.2019. Održano je 5. kolo naše Rudar lige. Uz rijeku Muru trčalo je 91 trkača i trkačica.

Na kratkoj stazi najbolji su bili Anja Jambrešić (AK M. Središće) i Marko Novak (individualac), a dulju stazu su najbolje istrčali Nada Siladi (AK Međimurje) i Davor Petak (AK Međimurje)

Zahvaljujemo se svim sponzorima: Gradu M. Središće, Međimurskoj županiji, Općini Selnica, pekara Panis M. Središće, Sobočan interijeri M. Središće, IAF M. Mursko Središće, Alpro Šardi Selnica. Isto tako zahvaljujemo se svim volonterima koji su pomogli da se liga održi.

Još tri kola do kraja naše lige, ali nema brige. Bit će toga još, na to računati možete. Do tada veseliti se možete da na sljedeće kolo dođete.

Dođite trčati s nama 05.10.2019 u 15 sati.

(Martina Bezek, foto:Tin Tomanić)

https://muralist.hr/sport/uz-rijeku-muru-odrzano-5-kolo-lige-rudar/?fbclid=IwAR2hUOS1EHUL_E8lnzNQMqltDHRQe-4TZHYCjK0CSF9nrGa5EMf538LwQrA

 

Rezultati 5 kolo. 14.09.2019.

Slike 5. kolo

 5. Kolo Prve lige Rudar Mursko Središće održati će se 14.09.2019. godine s početkom u 15 sati.

 

 

09.08.2019.

 

14. utrka grada Mursko Središće, 31.08.2019.


Po 14. puta održati će se međunarodna Utrka grada Mursko Središće u organizaciji Atletskog kluba Mursko Središće, ove godine u subotu, 31. kolovoza s početkom u 18 sati. Svi ste pozvani.

 

 

31.07.2019.

 

Peteročlana ekipa prijatelja i ljubitelja sporta odlučila je biciklirajući posjetiti grad Vukovar

 

Na put do grada heroja krenuli smo u srijedu, 19.6.2019. te smo nakon nepuna dva dana bicikliranja i druženja stigli na odredište.

Sljedećeg dana poklonili smo se žrtvama Vukovara posjetivši Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Ovčaru, vodotoranj, Vukovarsku bolnicu te Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti.

Ideja oko povratka u Međimurje bila je ista kao i put do Vukovara – u dva dana relativno ugodnog bicikliranja proći oko 280 kilometara. Međutim, zbog najavljenog lošeg vremena koje bi u pitanje dovelo sigurnost ekipe tokom drugog dana, odlučili smo „put povratka“ prevaliti u jednom danu.

Situacija u koju smo se postavili tražila je snažno vjerovanje u nas same odnosno poništavanje svih trenutno postavljenih limita u našim mislima. Put je prolazio izuzetno dobro i nakon gotovo cijelodnevnog bicikliranja subotom vratili smo se u Međimurje.

Za kraj – nevjerojatna je činjenica kako limiti postoje, ali u najvećem broju slučajeva postoje i zaustavljaju nas baš oni limiti u našim mislima.

 

Ekipa: Zvijezdan Tuksar, Mario Gogić, Mihael Zamuda, Nikola Balent, Ilija Vabec

 

13.07.2019.

Održano je četvrto kolo Lige Rudar. Pod prijetnjom teških, kišnih oblaka skupilo se ukupno 137 trkača, 82 na kratkoj stazi (3,1 km) i 55 na dugoj (8,0 km). Kiša nas na kraju nije oprala, ali oni teški oblaci doskočili su inače vrućim srpanjskim danima... Zapravo je bilo baš ugodno trčati.

Na kratkoj stazi najbolji su bili Ana Dobša (AK Međimurje) i Lovro Žbulj (AK Međimurje), a osam kilometara najbrže su istrčali Martina Bezek (TK Rudar) i Mladen Ignac (AK Međimurje). 

Tko zna kakvo će nas vrijeme dočekati u sljedećem kolu? Budite tamo i doznajte 14. rujna 2019. u 15:00.

Zahvaljujemo se svim volonterima i sponzorima: Lovačko društvo "Zec" M. Središće, pekara "Panis" M. Središće, Grad Mursko Središće, Međimurska županija Sobočan interijeri, IAF Mursko Središće i Alpro Šardi Selnica. 4. kolo Lige.

Do sljedećeg kola!

 
REZULTATI 4. KOLO 13.07.2019.

UKUPNI POREDAK NAKON 4. KOLA

 

 01.07.2019.

Veliko hvala GRADU MURSKO SREDIŠĆE i gradonačelniku Dražen Srpak 😊
Neki nasi hobiji ulaze u nase živote i ubrzo odu. Drugi ostanu dugo, dugo i ostave svoje otiske u našim srcima...i mi više nismo oni isti 🏃‍♀️🏃‍♂️

Martina Bezek

 

 22.06.2019.

 Drage trkačice i trkači mijenjamo termin sljedećeg kola lige "Rudar" radi održavanja manifestacije " Ljeto uz Muru". Spomenuta manifestacija održava se na šetnici, stoga će mo mi uz našu Muru trčati 13.07. u 19h.
Dođite i trčite s nama u srpnju !

 

28.05.2019.

Hvala svim natjecateljima trećeg kola lige Rudar = 127
Hvala svim natjecateljima 1, 2 i 3 kola lige 206
Hvala gradonačelniku Dražen Srpak
Hvala svim volonterima:
Stanislav Stojko, Sandra Kos, Tomislav Stojko, Damir Šimunić, Lovro Hrženjak, Ivana Mahečić, Josip Mundjar, Josip Vinko, Julija Peras Ribarić, foto Marko Kiš, Tin Photoo, Dragan Bezek, Josip Žganec
Hvala svim udrugama:
"Sport za sve" Mursko Središće, "Bundeki" M. Središće, DVD M. Središće, Grad M. Središće - komunalni redari.
Hvala svim sponzorima:
Grad M. Središće, Međimurska županija, Sobočan interijeri, IAF M. Središće, Alpro Šardi Selnica, Pekara " Panis" M. Središće, NK "Hajduk" Štrukovec, Woolf M. Središće.
Hvala medijima:
Muralist, eMeđimurje, Radio 105
Mladen Grubić, Dejan Šantl, Sanja Heric, Rajko Tomanić
Hvala dopredsjedniku Miljenko Vrbanec i tajniku Ivica Peršić
Mali gradić MURSKO SREDIŠĆE s velikim sportskim srcem očekuje vas 29.06 u 17h na četvrtom kolu lige "Rudar" trčite i veselite se s nama...sport povezuje i spaja ljude

predsjednica TK Rudar Martina Bezek

 

Slike sa 3. kola lige Rudar održanog 25.05.2019. godine.

Fotograf: Tin Tomanić

 

25.05.2019.

U najsjevernijem gradu Lijepe naše održalo se 3. kolo lige Rudar. Natjecatelji su mogli birati između kraće (3,1 km) i duže (8 km) staze.
Koju god izabrali, nisu mogli pogriješiti. Trčati u smiraj uz rijeku Muru doživljaj je koji traži još i opet. 5 kola je još do kraja... i onda opet sljedeće proljeće. Ono što veseli je vidjeti male, velike, u formi ili ne... nije bitno, svi trče.

Danas (25.05.2019.) je sudjelovalo 127 natjecatelja, od čega 71 na kratkoj i 56 na dugoj. Na kratkoj su najbolji bili Anja Jambrešić (AK Mursko Središće) i Lovro Žbulj (AK Međimurje). Osmicu su s najboljim rezultatom pretrčali Martina Bezek (TK Rudar) i Mladen Ignac (AK Međimurje).

To bi bilo to! Vidimo se na sljedećem kolu, 29.06.2019.

 

REZULTATI 3 KOLO 25.05.2019.

 

 

 

Drage trkačice i trkači, rekreativke i rekreativci pozivamo vas na treće kolo lige "Rudar" M. Središće 25.05. u 17h.
Start i cilj: Beach bar "Trska"
Foto: Tin Tomanić
Autor letka: Mario Dobša

 

 

 

3. Kolo Prve lige Rudar Mursko Središće  25.05.2019. godina s početkom u 17 sati.

 

 

3. Čakovečki polumaraton Zrinskih, 28.04.2019.

Na trećem izdanju polumaratona Zrinski(h) ulicama grada Čakovca protrčalo rekordnih 712 sudionika.

 11.05.2019. - 6. Kros-Utrka „Frkanovec – Srce Gornjeg Međimurja“

 

13.04.2019.

Niti turobno travanjsko vrijeme nije moglo pokvariti izvedbu 2. kola lige Rudar. 118 natjecatelja skupilo se uz Muru i na 3,1 i 8 km pokazalo svoju ljubav prema trčanju i zdravom životu. Iako rezultat nije najvažniji, spomenimo najbolje: Tena Marodi (AK Mursko Središće) i Lovro Žbulj (AK Međimurje) na kraćoj, te Martina Bezek (TK Rudar) i Davor Petek (AK Međimurje) na dužoj stazi.

 

REZULTATI 2. KOLO 13.04.2019.

 

Slike 13.04.2019.

Fotograf: Tin Tomanić

 

 

Fotograf: Marko Kiš

 

2 .Kolo Prve lige Rudar Mursko Središće  13.04.2019. godina s početkom u 17 sati.

 

 

REZULTATI 1 KOLO 23.03.2019.

 

Slike 23.03.2019.

 

Fotograf: Tin Tomanić

 

Fotograf: Marko Kiš