TRKAČKI KLUB RUDAR

MURSKO SREDIŠĆE

NASLOVNA

 

31.10.2019.

Ove su žene istrčale više od 1100 kilometara za 24 sata!

 

Proteklu subotu 26.10.2019. u 10 sati ujutro, šesteročlana hrvatska ženska reprezentacija startala je utrku u francuskom Albiju, koju je trčala naredna 24 sata. Marija Vrajić, Veronika Jurišić, Martina Bezek, Antonija Orlić, Adrijana Šimić i Maja Bonačić u isto vrijeme dan kasnije, završile su svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u trčanju na 24 sata.

Hrvatska, s jednim od rijetkih isključivo ženskih predstavništava na ovom, 13. SP-u, osvojila je ekipno osmo mjesto sa zbrojem od 1115,702 kilometra. Na kružnoj stazi dugoj 1400 metara, najviše krugova od naših djevojaka napravila je Marija Vrajić-Trošić te svojim debitantskim nastupom u ovoj disciplini postavila hrvatski rekord. S istrčanih 233,46 kilometara osvojila je 11. mjesto u pojedinačnom ženskom poretku.

Opširnije na https://aktivno.hr/ove-su-zene-istrcale-vise-od-1100-kilometara-za-24-sata/?fbclid=IwAR2-IPljoD89nwPiWnz1Od2R3fD11gRsb39T-wz1RtKgxjVXmfRXVDrSLYU

 

 

Manuel Vurušić sudjelovao na Poreč Triatlonu

 

Poreč Triatlon održao se 13. listopada, 2019 godine u glavnom gradu hrvatskog turizma u Gradu Poreč. Poreč Triatlon je utrka na srednje dugom triatlonu koja u sebi sadrži tri različite sportske discipline: plivanje  1,9 km, biciklizam 90 km i trčanje 21 km. Glavni organizator utrke bio je Triatlon Klub Swiber u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Poreča i Plavom lagunom.

Plivanje se održalo u jednoj od najljepših uvala, vožnja biciklom kroz istarske vinograde, a trčanje po Lungo mare. Preljepe i nezaboravne doživljaje utrke ostvarilo je 400 natjecatelja među kojima je sudjelovao član TK Rudra M. Središće, Manuel Vurušić.

Manuel je svoj prvi Half Ironman završio sa odličnim vremenom od 5 sati i 42 minute (plivanje 46 min, biciklizam 2 sata i 54 min i trčanje 1 sat i 55 min) i zauzeo 202  mjesto među prestižnim triatloncima.

Na putu do ostvarenja svojeg cilja velika psihička potpora bila mu je supruga Tamara, kao i njegov trener Pavao Vlahek.

Manuel je dokazao da se svi naši snovi mogu ispuniti, ako imamo hrabrosti da ih pratimo…

Manuel, iskrene čestitke na tvojem velikom uspjehu!

UTRKA U VUKOVARU

Međimurski policajci trčali za 97 stradalih i nestalih kolega u obrani Vukovara 

 

 

Trčanje - od napora do ugode

 

    Dugi niz godina skoro svakodnevno susretali smo ljude kako trče po cesti, u prirodi i uvijek si postavljali isto pitanje: Pa kako vam se da? Po kiši, po suncu, po zimi?... Sada godinu i pol dana kasnije isto tako možda netko misli i za nas. Tako je počela i naša priča o trčanju. Krenuli smo zajedno korak po korak, kilometar po kilometar. Prvi je bio najdulji i najteži, a sada svaki slobodni trenutak navlačimo tenisice i trčimo. Treniramo, provodimo vrijeme zajedno. Bodrimo jedno drugo i najvažnije uživamo u tome. Prva utrka istrčana je nakon nekoliko mjeseci sa relativno dobrim rezultatom za početnike. Prva medalja, iako samo za sudjelovanje bila je nagrada za svaki do tad istrčani kilometar i poticaj za dalje. Trenutno se ponosimo sa 32 istrčane utrke(cestovne, brdske i trail utrke) i ponosni smo vlasnici nekoliko medalja i pehara za pokoje osvojeno mjesto. Trčimo lige(polarna Prelog, Globetka, Cros liga Drava i liga Mursko Središće). Rezultati su sve bolji i bolji, a kilometri sve dulji i dulji. Svaka medalja oko vrata na ulasku u cilj neopisiv je osjećaj sreće i zadovoljstva. Za sada najdulja utrka bila je 13km, a do godine cilj nam je istrčati i prvi polumaraton. Uživamo u trčanju, puno smo naučili o tome. Upoznali smo puno divnih ljudi i stekli nova prijateljstva. Trčimo, ubrzavamo i naučili smo da nam snaga i izdržljivost dopuštaju nove i daleke kilometre.

NAJBOLJI OSJEĆAJ JE KADA KRENEŠ, UBRZAŠ KORAK, A NOGE, ZEMLJA, ZRAK I PUSTE MISLI STOPE SE U JEDNO!

Vlatka i Neven Horvat

 

naš facebook