15.10.2007. ODRŽAN PROSVJED INŽENJERA I STUDENATA GEOTEHNIKE

Varaždinci: Studiramo za bezvrijedne diplome

 

VIDEO

15. listopada - Studiramo za bezvrijedne diplome, želimo zakonite diplome, samo su neki od slogana kojima su svoje nezadovoljstvo od jutarnjih sati iskazivali studenti varaždinskoga Fakulteta geotehnike ispred zgrade Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.

Oko stotinjak članova studentskog zbora Fakulteta geotehnike i predstavnika diplomiranih studenata okupili su se ispred Ministarstva tražeći pomoć ministra zbog neupotrebljivih diploma, stručnog naziva - diplomirani inženjer geotehnike.

Njihov fakultet propustio je, naime, uskladiti njihovo zvanje sa Zakonom o akademskom nazivlju i novome Zakonu o građevinarstvu. Dosadašnjim nazivom - diplomirani inženjer geotehnike, umjesto građevinarstva - smanjenje su im kompetencije na tržištu rada. Problem su počeli rješavati prije tri godine, ali tvrde da se Rektorat zagrebačkog Sveučilišta oglušio.

Predsjednik Udruge inženjera geotehnike Ninoslav Tomlinović upozorio je da diplomirani inženjeri i studenti s diplomama toga fakulteta imaju problema s pronalaženjem posla, iako na tržištu rada nedostaje diplomiranih inženjera građevinarstva te da ne mogu ući u Komoru arhitekata i diplomiranih inženjera građevinarstva.

Državni tajnik za visoko obrazovanje Slobodan Uzelac istaknuo je nakon sastanka s predstavnicima Udruge inženjera geotehnike i Studentskog zbora Geotehničkog fakulteta u Varaždinu da su se dogovorili kako će im Ministarstvo znanosti, osim pravnog tumačenja, pomoći da odluka Fakultetskog vijeća dođe na prvu sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu koje bi trebalo riješiti taj problem.

 

Preuzeto sa vijesti.hrt.hr

http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=34070

 

 

Ostali linkovi

http://vijesti.hrt.hr/ShowArticles.aspx?ArticleId=34070

 

 

 

 

GLAVNA STRANA