ŽELIMO ZAKONITE DIPLOME!

 

 

ČESTA PITANJA
RAZLIKOVNI STUDIJ - FORUM
KONTAKT

22.11.2007. Geotehničari traže smjenu državnog tajnika za visoko školstvo. Okupili su se pred zgradom Ministarstva obrazovanja na prosvjedu. VIDEO (7Mb) Preuzeto sa http://www.rtl.hr/vijesti/prikaz/12867/

Objavljeno 14.11.2007. u Vjesniku.

Preuzeto sa http://www.vjesnik.hr

13.11.2007. Uspješno je održan prosvjed studenata i inženjera geotehnike ispred zgrade rektorata. Potporu su dale mnogobrojne studentske udruge. Preuzeto sa http://www.jutarnji.hr/zagreb/clanak/

"NE ŽELE I DALJE BITI NEPRIZNATI INŽENJERI" Objavljeno 16.10.2007. u Regionalnom tjedniku.

22.10.2007. Emisija"Izvan okvira " emitirana na HR1 (20.5 Mb) Preuzeto sa http://www.hrt.hr/

Objavljeno 15.10.2007. na http://www.jutarnji.hr

Objavljeno 15.10.2007. u 24SATA

Preuzeto sa: http://www.24sata.hr

15.10.2007. Prosvjed studenata i inženjera geotehnike ispred zgrade MZOS .......VIDEO

Preuzeto sa http://www.vijesti.hrt.hr/

dnevnik.jpg

REPORTAŽA SA DNEVNIKA NOVA TV U VEZI DIPLOMA INŽENJERA GEOTEHNIKE VARAŽDIN (7.3 Mb)

Objavljeno 8.5.2007.

Preuzeto sa http://www.dnevnik.hr

 Za gledanje reportaže potreban je RIVA FLV Player (2.3 Mb)

Na Radio 101 u emisiji Aktualno 101 održan je intervju sa Ninoslavom Tomlinovićem, predsjednikom Udruge inženjera geotehnike. Objavljeno 12.6.2007.

http://www.geotehnika.com/speaker.jpgIntervju ustupljen od strane Radio 101 (1.28 Mb)

http://www.geotehnika.com/vecernji1.jpgObjavljeno 15.6.2007. u Večernjem listu.

http://www.geotehnika.com/vzvjesti19062007.jpgObjavljeno 19.6.2007. u Varaždinskim vijestima

http://www.geotehnika.com/vecernji_19_6_2007.jpgObjavljeno 19.6.2007. u Večernjem listu

http://www.geotehnika.com/medjimurje.jpgObjavljeno 3.7.2007. u listu ''Međimurje''

Objavljeno 26.6.2007. u Varaždinskim vijestima

Objavljeno 3.7.2007. u Varaždinskim vijestima

 

29.11.2008. DEGRADIRAJUĆI NAZIV INŽENJERIMA GEOTEHNIKE! OPET NAMJERNO VRIJEĐANJE I PRAVLJENJE ŠTETE OD STRANE VLASTITOG FAKULTETA

 

18.3.2008. Objavljen natječaj za upis razlikovnih predmeta na dodiplomskom sveučilišnom studiju građevinarstva

Što je geotehnika?

Geotehnika objedinjuje primjenu i rezultate znanstvenih istraživanja s praktičnim iskustvom u projektiranju i izvedbi različitih inženjerskih zahvata na, u i od tla. Sastavna je i nedjeljiva znanstvena grana unutar znanstvenog polja građevinarstvo, upravo kao što je i temeljno tlo sastavni dio svake građevine temeljene na tlu.

Geotehnički fakultet u Varaždinu nalazi se u sklopu Sveučilišta u Zagrebu i izvodi sveučilišni dodiplomski studij iz znanstvenog polja građevinarstvo, grana geotehnika.

- izvadak iz sudskog registra 

- statut Geotehničkog fakulteta Varaždin

Geotehnički fakultet u Varaždinu izvodi i sveučilišni dodiplomski studij iz hidrotehnike, također znanstvene grane iz znanstvenog polja građevinarstvo. Ovaj podatak nikad nije uvršten u sudski registar i statut Geotehničkog fakulteta.

U Republici Hrvatskoj postoji zakonska podjela na znanstvena i umjetnička područja, polja i grane:

- Pravilnik o utvrđivanju znanstvenih područja (NN 29/97), uz izmjene i dopune u (NN 135/97, NN 8/00 i NN 30/00)

- Pravilnik o Znanstvenim i umjetničkim područjima, poljima i granama (NN 76/05)

izvod iz popisa znanstvenih i umjetničkih područja, polja i grana znanosti.

2. Područje tehničkih znanosti

2.05 Građevinarstvo
Grane:

          2.05.01 geotehnika*
          2.05.02 nosive konstrukcije
          2.05.03 hidrotehnika*
          2.05.04 prometnice

.
* -  izvodi se kao sveučilišni dodiplomski studij, odnosno ustrojen kao smjer na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu.

Na temelju usporedbe nastavnih planova i programa, Geotehnički fakultet u Varaždinu ocjenjuje jednakima stručne kompetencije "diplomiranog inženjera geotehnike" i diplomiranog inženjera građevinarstva koji je završio geotehničko usmjerenje.

 - odgovor Geotehničkog fakulteta na molbu za mišljenje____

_________________________________________________________________

Prema Zakonu o stručnim nazivima i akademskim stupnjevima (NN 128/99), iza riječi diplomirani inženjer dodaje se naziv koji se izvodi iz znanstvenog polja ili iz struke u kojoj se studiji ustrojavaju i izvode. Kako geotehnika nije ni znanstveno polje ni struka, Geotehnički fakultet u Varaždinu ne poštuje ovu zakonsku odredbu, što ima za posljedicu nezakonitost stručnih naziva i obespravljenost "diplomiranih inženjera geotehnike".

Neusklađenošću stručnog naziva s postojećom zakonskom regulativom “diplomiranim inženjerima geotehnike” ograničeno je ustavno pravo na rad.

______________________________________________________________________

Udruga inženjera geotehnike ishodila je pravno mišljenje o nezakonitosti stručnog naziva diplomirani inženjer geotehnike.

______________________________________________________________________

Čak i za poslove iz geotehničke i hidrotehničke specijalnosti traži se diploma sa stručnim nazivom iz znanstvenog polja ili struke, što je u skladu sa zakonom:

tipični natječaj (geotehnika) i tipični natječaj (hidrotehnika)

______________________________________________________________________

Službene stranice Građevinskog fakulteta u Zagrebu pojam struka također koriste isključivo kao sinonim za znanstveno polje, dok su geotehnika i hidrotehnika navedene isključivo kao znanstvene grane unutar znanstvenog polja građevinarstvo.

______________________________________________________________________

27.01. 2006. godine, na temelju zakonskih odredbi, 70 "diplomiranih inženjera geotehnike" zatražilo je od Geotehničkog fakulteta u Varaždinu izdavanje diploma sa zakonitim stručnim nazivom. 13.03.2006. fakultet je odgovorio na zahtjeve:

- odgovor Geotehničkog fakulteta na zaprimljene zahtjeve

Napomena uz odgovor:  Iako se u odgovoru slaže s obrazloženjem zahtjeva, fakultet se nije očitovao niti je postupio sukladno odredbi Zakona o stručnim nazivima i akademskim stupnjevima (NN 128/99), Članku 13., koja omogućuju visokom učilištu izdavanje novih diploma, usklađenih s istim zakonom.

Udruga inženjera geotehnike

______________________________________________________________________

Na poticaj Studentskog zbora Geotehničkog fakulteta i Udruge inženjera geotehnike, Rektorat Sveučilišta u Zagrebu odlučio je pristupiti rješavanju ovog problema:

 bilješka sa sastanka održanog 15. veljače na Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu na temu stručnog naziva Geotehničkog fakulteta

______________________________________________________________________

Zbog nezakonitosti stručnog naziva "diplomirani inženjer geotehnike" studenti Geotehničkog fakulteta u Varaždinu Sveučilišta u Zagrebu teško dolaze do posla.

članak objavljen u Jutarnjem listu, 22. ožujka 2006.

Napomena uz članak: Udruga inženjera geotehnike ispravlja navod fakulteta kako je on prvi pokrenuo pitanje stručnog naziva - to je pitanje prvi pokrenuo Studentski zbor, te se kasnije priključila Udruga, te na kraju, nakon početnog otpora, i sam fakultet. Iako smo zahvalni upravi fakulteta na formalnoj podršci, smatramo kako i dalje ne postupa sukladno Zakonu o stručnim nazivima i akademskim stupnjevima (NN 128/99), Članak 5. i Članak 13.

 Udruga inženjera geotehnike

_____________________________________________________________________

Predsjednik podružnice Studentskog zbora Geotehničkoga fakulteta u razdoblju 1997-2003. uputio je dopis Rektoratu Sveučilišta u Zagrebu.

U razgovorima s Rektoratom Sveučilišta u Zagrebu u više navrata je spomenut sadržaj studija - tzv. "core curriculum". Usporedbom nastavnog programa sveučilišnog dodiplomskog studija iz polja građevinarstvo na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu s "bolonjskim" nastavnim programom Građevinskog fakulteta u Zagrebu utvrđene su minimalne razlike, te je i s tog aspekta inicijativa opravdana.

usporedba programa

Zanimljiva je i usporedba hidrotehničkog studija na Geotehničkom fakultetu u Varaždinu u odnosu na ostale studije hidrotehnike na građevinskim fakultetima u široj regiji (ukupno 15 fakulteta).

usporedba hidrotehničkih studija

Udruga inženjera geotehnike moli sve "diplomirane inženjere geotehnike" da slijede primjer svojih kolega i zatraže diplomu sa zakonitim stručnim nazivom:

Pošalji zahtjev

______________________________________________________________________

29.03.2006

Izvještaj Predsjednika Udruge inženjera geotehnike

Pozdravljam članove, uz ispriku na relativno dugom periodu bez konkretnih informacija. Upravo tako se može sažeti prethodno razdoblje – puno neformalnih kontakata i razgovora, no gotovo nikakvi službeni događaji, odnosno rezultati. 

Upravo danas saznajem s Rektorata da se oformljuje povjerenstvo za rješavanje našeg pitanja, u sastavu: prorektor Jerolimov (predsjednik), prof. Kranjčec, prof. Bjegović (dekanica Građevinskog fakulteta), prof. Durn (dekan RGN fakulteta), predstavnik Studentskog Zbora Geotehničkog fakulteta (Dodigović ili Orešković) i predstavnik Udruge inženjera geotehnike (u ovom slučaju predsjednik Udruge). 

Bez previše elaboriranja o mogućim ishodima, najavljujem da nećemo imati odviše strpljenja za duga natezanja – naša argumentacija je vrlo jasna, a ciljevi točno određeni. Želimo zakonit stručni naziv u najkraćem roku.  

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

5.4.2006.

s gradskog foruma grada Varaždina:

Jasno je da je pitanje razlike programa izgovor koji se najlakše poteže. Pretpostavljam da je većini jasno da nema dva identična programa čak ni na dva fakulteta koja su prije pet godina možda i bili identičnih programa. Čak ni na istom fakultetu ima velikih razlika u programu u 5-10 godina, a da ni ne pričam o duljim razdobljima.

Studijski program je nešto što se konstantno mijenja i razvija, a ovisi o mnogo faktora. Između ostalog i o sredini. Primjerice, dovoljno je pogledati program Građevinskog fakulteta u Osijeku i usporediti ga s onim u Splitu. Kolegiji u Osijeku su prilagođeniji radovima u području Slavonije, dok oni u Splitu više odgovaraju stručnjaku koji će raditi na krškom području.

Zanimljivo je i to da je svaka nova usporedba drugačija od prethodne. Nikako da se gospoda uspoređivači dogovore. Ne mogu se oteti dojmu da su usporedbe jako podložne "raspoloženju" onog koji ih izrađuje, da se blago izrazim. Npr. kad se upisuje poslijediplomski na Građevinskom fakultetu u Zagrebu, razlike nema. Kad se želi u Komoru, razlika je "ogromnih" 8(9) ispita (od kojih pola slušamo, a drugu polovicu ne slušaju na drugim građevinskim fakultetima u HR). Jako me zanima kakvu su sad razliku "pronašli" ;).

Gospoda koja se zaklinju u cjeloživotno obrazovanje nisu izgleda u stanju shvatiti da 2-3 ispita razlike od ukupno 55-60 i nisu nepremostiva prepreka.

Predlažem da stoga zanemarimo varijable zvane usporedbe i usredotočimo se na konstantu zvanu Zakon.

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

_______________________________________________________________________

10.04.2006.

U očekivanju sjednice Povjerenstva za rješavanje pitanja stručnog naziva 13.04.2006. i najava da na sastanak neće biti pozvani, Studentski zbor i Udruga inženjera geotehnike poslali su svoje pismeno očitovanje Rektoratu:

 - zajednički stavovi Studentskog zbora i Udruge inženjera geotehnike

 Uz dopis dostavljen je i popis tehničkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, stručnih naziva koji se dodjeljuju i odgovarajućih znanstvenih polja, odnosno struka. Geotehnički fakultet u Varaždinu jedini je koji ne poštuje zakonske odredbe.

 - stručni nazivi - Fakulteti iz područja tehničkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu

_______________________________________________________________________

10.04.2006.

s gradskog foruma grada Varaždina:

Uskoro se na GTF-u Varaždin planira svečana dodjela diploma. Svečana dodjela diploma na kojima stoji stručni naziv "diplomirani inženjer geotehnike", za koji postoji pravno mišljenje prema kojem navedeni stručni naziv nije usklađen sa zakonom. Ovo je i zajednički stav Udruge inženjera geotehnike i Studentskog zbora.

Diplomantima skrećemo pažnju da dobro razmisle žele li platiti tiskanje takve diplome.

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

10.04.2006.

s gradskog foruma grada Varaždina:

Slijedom posljednjih informacija, doći će do sastanka Povjerenstva na Rektoratu u čijem sastavu su, između ostalih, i predstavnici Udruge i Studentskog zbora. Ipak, to je još jako daleko od efikasnog rješavanja problema, a da primjenu zakona ni ne spominjem. Povjerenstvo odlučuje hoće li se zakon primijeniti ili ne (!!!!). Procjena vodstva Udruge i Studentskog zbora je da bez određenih mehanizama pritisaka neće biti konkretnih rezultata, barem ne u skoro vrijeme. 

Stoga je Studentski zbor započeo s pripremama za štrajk studenata i bojkot diplomskih ispita. O terminu štrajka slijedi obavijest.

 Molim vas da kao članovi Udruge podržite studentski štrajk i bojkot na sljedeće načine:

  • navratite u dane štrajka na fakultet i pridružite se studentima u radu javne tribine čiji cilj je informiranje javnosti o našem problemu
  • informirajte sve kolege inženjere, studente, bivše studente i roditelje o razlozima i ciljevima naše inicijative i samog štrajka – studentima neće biti lako i na njih će se vršiti razni pritisci; pomozimo im; dođite na fakultet ili pošaljite barem pismo potpore; u ovom trenutku oni su prvi u borbi za prava koja ćemo najprije mi uživati
  • ako ste u mogućnosti, izvijestite medije o događajima u vezi ove inicijative 

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

13.04.2006.

Izvještaj Predsjednika Udruge inženjera geotehnike

Danas je u prostorijama Rektorata održan sastanak Povjerenstva za rješavanje pitanja vezanih uz stručne nazive na Geotehničkom fakultetu (ovo je, čini se, službeni naziv povjerenstva). Radilo se o sastanku “iza zatvorenih vrata”.

Predstavnici Udruge i Studentskog zbora nisu bili pozvani niti su o sastanku službeno obaviješteni.

O čemu se razgovaralo i što se zaključilo ostaje nepoznanica – nitko od sudionika koje smo kontaktirali nije želio iznositi nikakve konkretne informacije. Obzirom da očekujem imenovanje u prošireni sastav navedenog povjerenstva, zatražio sam zapisnik s današnjeg sastanka.

Za 20.04.2006. dogovoren je novi sastanak, ovaj put uz predstavnike Udruge i Studentskog zbora.

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

20.04.2006.

Izvještaj Predsjednika Udruge inženjera geotehnike

Danas je u prostorijama rektorata održan sastanak povjerenstva, u sastavu – prorektor Jerolimov, rektorica Mencer, prof. Durn, prof. Bjegović, prof. Kovačić, predstavnici SZ i Udruge. Zapisnik s prethodne sjednice nije nam dostavljen na uvid.

Izneseni su gotovo svi relevantni argumenti, no ni nakon višesatnog pregovaranja nije došlo ni do kakvog dogovora. Nitko od uključenih nije odstupio od svojeg viđenja rješenja problema.

Udruga inženjera geotehnike i Studentski zbor Geotehničkog fakulteta inzistirali su na primjeni zakona, kojeg su pak neki sudionici pregovora nastojali relativizirati.

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

23.05.2006.

Izvještaj Predsjednika Udruge inženjera geotehnike

Prošlo je više od mjesec dana od sastanka na rektoratu, no zaključke s tog sastanka ispoštovali su jedino Studentski zbor i Udruga inženjera geotehnike. U duhu zaključaka povjerenstva, izradili smo usporedbu programa i pokušali stupiti u kontakt s predstavnicima Građevinskog fakulteta u Zagrebu radi usklađivanja stavova. Međutim, ni nakon mjesec dana do sastanka nije došlo i jedino što znamo su informacije iz druge ruke da se "na problemu radi".

U međuvremenu se na temelju jednom iznuđenog i potom izgubljenog dopuštenja i dalje o trošku poreznih obveznika proizvode inženjeri čija su prava uslijed nezakonitog stručnog naziva bitno ugrožena i koji zbog toga nikom ne trebaju. Do kad ?!

Studentski zbor i Udruga inženjera geotehnike uputili su 22.05.2006. dopis rektoratu s ciljem da se požuri nalaženje rješenja našeg problema.

Predsjednik udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

04.07.2006.

sa sastanka na rektoratu

Napokon je, nakon dvomjesečne stanke, održan sastanak na rektoratu. Kao sudionik sastanka, iznijet ću i ponešto osobnih dojmova, obzirom da se (ne)rješenje nazire. Obje strane su iznijele svoje stavove, uz moj osobni dojam kako se od strane rektorata favorizira rješenje kakvo predlaže Građevinski fakultet u Zagrebu, ma kakvo ono bilo. Isti fakultet nije ispoštovao odluke s prethodnog sastanka povjerenstva i doslovce je podmetnuo svoje rješenje - sa stavom "uzmi ili ostavi", prema riječima koordinatora povjerenstva. I nikome ništa ! S jedne strane su usta puna Bolonjske deklaracije, a s druge strane se ista sustavno ignorira. Postoji još niz detalja kojima nikako ne možemo biti zadovoljni, no doista ih je mučno i spominjati. Ostaje samo gorak okus da nitko nije ni za što kriv (kriva je sudbina, da ponovno prenesem stav koordinatora povjerenstva), a studenti će opet morati na svojim leđima iznijeti rješenje problema - upisati neopravdano veliku razliku ispita i još to i platiti, po svemu sudeći i po cijeni višoj od uobičajene (rješenje našeg problema očito se promatra i kao zgodan dodatni izvor prihoda za određene ustanove). I za kraj, koordinator povjerenstva zamolio je sudionike sastanka da javnosti ne prenose o čemu je bilo riječi, jer se to obično pogrešno shvati (!).

Jedina svjetla točka danas je bio pisani stav Geotehničkog fakulteta, koji je kao nikad prije stao u zaštitu prava vlastitih studenata. Primjeren je bio i nastup predstavnika fakulteta kojem ne možemo pronaći zamjerku. Ponudili su vrlo realno viđenje problema i sasvim realno rješenje. Nažalost, o dokumentu i ponuđenim opcijama od strane Geotehničkog fakulteta na sastanku nije raspravljano, već je dokument proslijeđen Građevinskom fakultetu koji će sam odlučiti hoće li ga uvažiti ili ne.

Ovim de facto završava epizoda s rektoratom. Očekujem da će razlika ispita ostati nerealno velika, uz primjereno mali interes studenata (u tom slučaju bi se od čitavog projekta moglo i odustati). Tresla se brda, rodio se miš.

Hvala rektoratu na svoj pomoći koju nam je pružio - ne preostaje nam ništa drugo nego rješenje tražiti na drugim instancama.

Predsjednik Udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

08.09.2006.

odgovor na poziv na sastanak povjerenstva

Kao reakciju ne jedan od novih pristupa u rješavanju našeg problema, danas sam dobio poziv na sjednicu Povjerenstva za 08.09.2006. Kako dosadašnji rezultati rada istog povjerenstva nisu bili ni malo zadovoljavajući, u ime Udruge inženjera geotehnike ne želim više davati pokriće neefikasnosti i mutnim igrama u radu povjerenstva. Stoga je povjerenstvu upućen sljedeći odgovor.

Predsjednik Udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

27.10. 2006.

poziv na tribinu

Obzirom na velik interes i potrebu rješenja problematičnog statusa diplomiranih inženjera geotehnike, Studentski zbor i Udruga inženjera geotehnike održat će javnu tribinu na kojoj će se raspravljati o trenutnom statusu i rješenju našeg problema. Svrha tribine je što potpunije informiranje studenata, inženjera, fakulteta i javnosti o nezavidnom položaju u kojem se nalazimo, mogućem rješenju, te potrebi hitnog rješenja ovog problema. Na tribinu su pozvani svi studenti, inženjeri, predstavnici fakulteta i ostali zainteresirani.  

Tribina će se održati u ponedjeljak, 06.11.2006. u velikoj predavaoni Geotehničkog fakulteta u Varaždinu, s početkom u 17 sati.

______________________________________________________________________

06.11.2006.

Javna tribina Studentskog zbora GFV i Udruge inženjera geotehnike

Tribina je održana u prostorijama fakulteta, uz veliko zanimanje i odaziv studenata i inženjera, te osoblja fakulteta - s ukupno 70 prisutnih. U trosatnoj raspravi ponovo je ukazano na neizdrživ položaj dipl. inženjera geotehnike, a upravo je nezakonit stručni naziv prepoznat kao najvažniji uzrok ovakvom stanju. Ponovljen je stav kako stručni naziv treba što prije uskladiti sa zakonom, na način da se, prema zakonu, udovolji pojedinačnim zahtjevima za izmjenu stručnog naziva predanim fakultetu još 25.01.2006. Ovaj stav dobio je jednoglasnu potporu, a istovjetan zahtjev bit će upućen Vijeću fakulteta.

______________________________________________________________________

25.01.2007.

Na izvanrednoj sjednici Vijeća Geotehničkog fakulteta u Varaždinu usvojen je prijedlog Studentskog zbora o izmjeni stručnog naziva, odnosno njegovom usklađivanju sa zakonom. Novi stručni naziv za sve studente i inženjere „starog“ sveučilišnog dodiplomskog studija glasi diplomirani inženjer građevinarstva, uz navođenje usmjerenja geotehnika odnosno hidrotehnika na diplomi.

Predsjednik Udruge inženjera geotehnike

Ninoslav Tomlinović

______________________________________________________________________

Javna tribina

Dana 04.04.2007. u 17 sati u dvorani kina "Gaj" Varaždin održat će se tribina studenata i inženjera Geotehničkog fakulteta Varaždin.

Udruga inženjera geotehnike

 ______________________________________________________________________

27.04.2007.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa RH odgovorilo je na upit u vezi pitanja diploma inženjera geotehnike.

________

 ______________________________________________________________________

Javna tribina u vezi pitanja diploma inženjera geotehnike održat će se u ponedjeljak 14.05.2007. u 17.00 sati u predavaoni 1. Geotehničkog fakulteta Varaždin.

 Udruga inženjera geotehnike

______________________________________________________________________

14.05.2007. 

Na javnoj tribini dekan Mladen Kranjčec ostao je bez argumenata i bez odgovora na pitanja u vezi zakonitosti diploma inženjera geotehnike. Nakon što je rasprava krenula u za njega neželjenom smjeru, pribjegao je prijetnjama, nakon čega su prisutni napustili tribinu. Ponovo je izašlo na vidjelo tko je prva karika u lancu kočenja pravde. Vjerojatno u strahu za radno mjesto, slijepo sluša ljude kojima je u interesu da GTF Varaždin i dalje ostane na obrazovnoj margini.

Zapisnik II. izvadnredne sjednice Fakultetskog vijeća Geotehničkog fakulteta (GTF) u akademskoj godini 2006./2007. održane 24. siječnja 2007.g.